Hij won al een heleboel strandraces, maar heeft eindelijk die felbegeerde titel te pakken. Ronan van Zandbeek is zaterdag op Ameland Nederlands kampioen strandrace geworden. Zijn vriendin Pauliena Rooijakkers liet nog maar eens zien de onbetwiste keizerin van het strand te zijn: zij pakte haar vierde titel op rij.

Van Zandbeek (Invicta) reed vanaf begin af aan een ijzersterke koers. Hij zat al in de eerste kopgroep met Jasper Ockeloen (kampioen van 2014), Richard Jansen (kampioen van 2015) en Bram Rood. Later sloten daar nog negen coureurs bij aan.

Nieuwe kopgroep
Toen er opnieuw vier coureurs wegreden zat Van Zandbeek daar opnieuw bij, net als Jansen, Thijs Zonneveld (kampioen van 2016) en Stefan Vreugdenhil. Van Zandbeek maakte het vervolgens in de finale knap af, voor Jansen, Zonneveld en Vreugdenhil. Jasper Ockeloen, Bram Rood, Bram Imming, Sem Huitema, Sander Lormans en Roy Beukers maakten de top tien compleet.

Pech voor Buskermolen
Favoriet Jordy Buskermolen – winnaar van Egmond-Pier-Egmond en de Topcompetitie – had pech: hij reed lek. Voor Robbert de Nijs verliep het NK nog onfortuinlijker. Hij ging vrijdag in de voorbereiding onderuit en brak daarbij zijn pols.

Rooijakkers oppermachtig
Zoals in bijna elke strandrace dit seizoen was Rooijakkers oppermachtig. De Europees kampioene begon al vroeg aan een solo en kwam met bijna twee minuten voorsprong op Alieke Hoogenboom over de meet. Celine van Houtum kwam twee minuten daarna als derde binnen.

 

[su_button url=”http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2017/mar/11/ameland/index.html” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen NK Strandrace 2017 [/su_button]