Met een mooie solo heeft Jordy Buskermolen zondag bij Langevelderslag de vijfde en laatste manche van de Beach Series op zijn naam geschreven. Het was niet genoeg voor de eindzege: die ging naar kersvers Nederlands kampioen Ronan van Zandbeek (die in de laatste race geen resultaat neerzette). 

Arjan van der Plas lag na krap een half uur koers aan kop, maar daarna nam Buskermolen (die in een omvangrijke achtervolgende groep zat) het heft in handen. De winnaar van de KNWU Topcompetitie en Egmond-Pier Egmond – die tijdens het NK met een lekke band uitviel – reed alleen weg en hield dat knap vol tot aan de maat. Daar kwam hij met een voorsprong van een minuut op Sem Huitema en Van der Plas over de meet.

In het eindklassement werd Buskermolen achter Van Zandbeek tweede, de derde plek was voor Huitema.

Rooijakkers pakt ook deze prijs
Bij de vrouwen ging de overwinning – hoe kan het ook anders – naar de keizerin van het strand: Pauliena Rooijakkers. De Nederlands- en Europees kampioene pakte daardoor ook met overmacht het eindklassement Bij de veertigplussers ging dat klassement naar Berry Hollander (voor Sander Lormans en Aad Honders), bij de vijftigplussers naar André van Reek (voor Thomas Steenvoorden en Martin Hoefakker).

[su_button url=”http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2017/mar/12/langevelderslag/index.html” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Beach Series Langevelderslag [/su_button]