Hij kampte het laatste jaar regelmatig met rugproblemen, maar Christian de Graaff staat er desondanks goed voor: de coureur van Team Coers schreef zaterdag na een mooi duel met Niels Boon de Maresia Cross in Waalwijk op zijn naam.

Laatste ronde beslissend
De Graaff, die niet had gedacht al in zo’n goede vorm te steken, reed al vroeg in de wedstrijd weg met Boon. In de laatste van vijf ronden van vijf kilometer liet hij zijn vluchtmakker achter om solo over de meet te komen. Achter het tweetal vochten Lennart van Houwelingen, Sjoerd Meijdam en Remco Smits op het hobbelige en bochtige parcours om de laatste podiumplek. Die ging na een spannende slotronde naar Van Houwelingen, voor Smits en Meijdam.

Zege voor Bodemann
Bij de vrouwen (20 km) ging de overwinning naar Kim Bodemann, die Mirte Klerx en Lise Visser met ruime voorsprong voorbleef.

[su_button url=”http://www.tvwaalwijk.nl/Uitslag_RBR_2017.htm” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslag Maresia Cross Waalwijk [/su_button]