Een sterk optreden van het Nederlandse contingent in de Algarve Bike Challenge (UCI.S2), afgelopen weekeinde in het Portugese Tavira. Daar sloten Anne Tauber (met de Oostenrijkse Lisa Mitterbauer) en Frank Beemer (met de Belg Kevin Panhuyzen) van Habitat af met een zege in de derde en laatste etappe. Voor Tauber en Mitterbauer was dat ook voldoende voor de eindzege.

Na twee ritten stond het tweetal nog tweede, achter Charlotte Davies en Merce Pacios, maar in de 70 kilometer lange slotrit maakten ze meer dan een minuut goed op hun concurrenten.  “Vooral in downhill konden we het verschil maken”, zei een dolgelukkige Tauber. ” Daar waren wij als crosscountryrijders duidelijk in het voordeel ten opzichte van de marathonrijdsters.

‘Vooral in downhill konden we het verschil maken’

Panhuyzen sterk
In het sterke mannenveld zaten Beemer en Panhuyzen er de eerste twee dagen al goed bij. Dankzij hun tweede plek in de laatste rit pakten ze die ook plek ook in het eindklassement, achter het Belgische duo Joris Massaer en Frans Claeys. “Kevin was heel sterk dit weekend en hij heeft mij goed geholpen door mij van voren te houden”, zei Beemer. “Uiteindelijk is dat goed gelukt  met etappewinst als resultaat.”

Podium voor De Nijs en De Maar
Ook gelegenheidsduo Robbert de Nijs (Flexwinkel) en Marc de Maar (Grinta-Bestrating.nl) reden een knappe meerdaagse. Nadat ze door een lekke band wat tijd verloren in de tweede etappe, herstelden ze zich prima met een derde plek in de laatste rit, slechts een minuut achter Beemer en Panhuyzen. In het algemeen klassement klom het marathontweetal daardoor nog op naar de zesde plek.

In dat algemene klassement vielen ook Anne-Mark van der Vlag en Thom Bonder (Newcomm IT Klaucke) en Micha Gankema en Tim Smeenge binnen de UCI-punten. Zij werden respectievelijk 18e en 25e.

[su_button url=”http://www.cronosport.pt/evento/algarve-bike-challenge-2017/?classificacao” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Algarve Bike Challenge [/su_button]