Na de tijdrit (vrijdag) en de shortrace (zaterdag) stond hij nog derde in het klassement, maar na afloop van de cross-countryrace op zondag moest hij genoegen nemen met de vierde plek. Hans Becking miste daardoor het podium van de CIMTB (UCI.HC) in het Braziliaanse Araxa, maar de coureur van CST-Sandd scoorde wel een mooi aantal van 120 UCI-punten.

Becking werd in Brazilië onder meer ontvangen door Abraao Azevedo, de vaste duo-partner van zijn teammanager Bart Brentjens. De Nederlands kampioen had het bijzonder naar zijn zin in de koers, waarin hij zijn meerdere moest erkennen in de Braziliaan Henrique Avanci, de Argentijn Catriel Soto en de Portugees David Rosa. “Volgens mij stonden er meer mensen langs de kant dan tijdens een wereldbeker”, zei Becking. “En ze moedigen iedereen aan die voorbij komt. Ik vond het super, en het parcours was ook prachtig.”

‘Volgens mij stonden er meer mensen langs de kant dan tijdens een wereldbeker’

[su_button url=”http://cimtb.com.br/a-copa/resultados/resultados-2017/” target=”new” background=”#ccd500″]Uitslagen CIMTB [/su_button]