Kleine verschillen vrijdagavond in de 2,3 kilometer lange proloog van de driedaagse Algarve Bike Challenge (UCI.S2). In de straten van het Portugese Tavira ging de etappezege naar de Oostenrijkers Gregor Raggl en Daniel Federspiel, met een tijd 4.48min. Bij de vrouwen werd Anne Tauber met de Oostenrijkse Lisa Mitterbauer tweede.

De volledige uitslag is nog niet beschikbaar, maar Frank Beemer en zijn Belgische teamgenoot Kevin Panhuyzen zouden vijfde zijn geworden, net voor gelegenheidsduo Marc de Maar en Robbert de Nijs (Grinta/Flexwinkel), die twaalf seconden toegaven op de etappewinnaars. Anne-Mark van de Vlag en Thom Bonder (Newcomm IT-Klaucke) gaven slechts vijftien seconden toe  en ook Grinta-duo Tim Smeenge en Micha Gankema (20 tellen achterstand) zaten er goed bij. Met zijn Belgische partner Ruben Scheire zette Rob van der Werf de 20ste tijd neer.

Zaterdag en zondag zijn twee lastige marathons (84 en 74 kilometer), zeker omdat het is gaan regenen aan de Allgarve.