De vierde manche van de Beach Series is zondag in Scheveningen gewonnen door Ronan van Zandbeek. De coureur van Invicta-Watches bleek na een zware race de snelste van een kopgroep van vier. Van Zandbeek klopte Europees kampioen Jasper Ockeloen (tweede), diens teamgenoot Joris Blokker (derde) en strandrace-goeroe Ramses Bekkenk. Job de Ridder, die aanvankelijk ook deel uit maakte van de kopgroep werd op een minuut achterstand vijfde.

Hoog water
Deelnemers aan een van de laatste wedstrijden van dit strandraceseizoen kregen het zwaar te verduren. Door de pittige wind, maar ook door een zwaar strand. Omdat de race werd verreden tijdens hoog water was het tijdens de 40 kilometer naar Noordwijk en terug overal zwaar, met veel los zand. Mede daardoor ontstond de kopgroep al vroeg; de vijf kwamen met een gemiddelde van ‘slechts’ 28 per uur na 1.25u over de streep.

Weer Rooijakkers
Pauliena Rooijakkers, de onbetwiste keizerin van het strand, boekte – haast vanzelfsprekend – een zege bij de vrouwen. De specialiste had echter veel te duchten van de ervaren Alieke Hoogenboom, die Rooijakkers van begin tot einde kon volgen. Esra Tromp kwam op ruime achterstand als derde over de meet.

[su_button url=”http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2017/feb/19/scheveningen/Cat.html” target=”new” background=”#ccd500″]Uitslag Beach Series Scheveningen [/su_button]