Hoewel ze met zijn tweeën vertegenwoordigd waren in de kopgroep is het Bas Peters en Roel Verhoeven van Mijnbad/Giant zondag niet gelukt om de Classique d’Alphen op hun naam te schrijven. Het tweetal werd in de slotfase van de 39 kilometer lange Brabantse cyclo geklopt door de Belg Vincent Meyvis.

Voorbereiding
Verhoeven, die na iets meer dan 1.20 uur koers tien seconden achter Meyvis en Peters over de meet kwam en daarmee nog net Edwin Arts en Lennart van Houwelingen voorbleef, sprak van een waardevolle test voor de Andalucia Bike Race, waar hij volgende week aan de start staat. “Na de massastart met honderd man naast elkaar nam ik redelijk snel de kop over op de singletracks. Er moesten steeds meer coureurs lossen uit de kopgroep, en in de laatste ronde zaten alleen Bas en Vincent er nog bij.”

Verkeerd getimed
De coureur uit Vinkel kreeg het echter niet voor elkaar om de zege naar zich toe te trekken.”In de laatste kilometers namen ze met een flinke versnelling over. Ik kon goed volgen, maar liet in de laatste kilometer toch een steek vallen. Ik timede verkeerd en mijn kans was verkeken.”

‘Ik timede verkeerd en mijn kans was verkeken’

Vrouwen
Bij de vrouwen ging de overwinning naar Katja van de Velde uit Tilburg. Zij bleef Marlin Veroude en Anne van de Swaluw voor. Bij de mannen haalden ook Sjoerd Meijdam, Anco Korteweg, Christian de Graaff, Rob van der Werf, Erik Dekker en Maikel Govaarts de top tien.

[su_button url=”https://uitslagensoftware.nl/uitslag_3.php?event_id=2017021900549″ target=”new” background=”#ccd500″]Uitslag Classique d’Alphen [/su_button]