Vier van de mooiste eendaagse marathons van Europa hebben de handen ineen geslagen. De Sellaronda Hero, de MB Race, de Grand Raid BCVS en La Forestière maken komend seizoen deel uit van de nieuwe MTB Alpine Cup. 

Alle vier de races worden in de Alpen verreden en zijn onderdeel van de UCI Marathonseries, maar het klassement heeft verder niets met de internationale wielerbond vandoen. Er wordt een klassement opgemaakt voor mannen en vrouwen, aan de hand van punten die in in alle vier de manches zijn te verdienen. De winnaars zijn de koning- en koningin van de Alpen en delen in een prijzenpot van 18.000 euro.  De inschrijving voor de MTB Alpine Cup is inmiddels geopend.

[su_youtube url=”https://youtu.be/yxXMKkm3RCM”]

Progamma MTB Alpine Cup 2017

  • 17 juni: Hero Südtirol Dolomites (Italië)
  • 1 juli: MB Race Culture Vélo (Frankrijk)
  • 18 augustus: Grand Raid BCVS (Zwitserland)
  • 17 september: La Forestière Bulls Bikes (Frankrijk)

 

[su_button url=”http://alpinecup.com/index.php/en/” target=”new” background=”#ccd500″]Meer informatie MTB Alpine Cup [/su_button]