Hoewel hij geen bondscoach meer is, blijft Tim Heemskerk in Sittard actief in het opleiden van wielertalenten én de organisatie van offroad-events. Maandag 20 februari wordt het Watersley Race en Development Team gepresenteerd, inclusief zijn pupil Milan Vader als eerste coureur van de ploeg.

Uniek concept
Heemskerk werkt samen met Joop Petit en Lucas Janssen. Het team vormt de spil in een uniek concept dat bedrijven en sporters bij elkaar brengt en voordeel brengt voor alle partijen. De hoofdlocatie voor dat concept is Watersley Sports & Talent Park in Sittard. Daar zijn onder andere de operationalisatie van het sportersrestaurant en het Powerhouse Watersley speerpunten van het project. Ook wordt de samenwerking met Team Sunweb geïntensiveerd.

Ambitieuze plannen
Onder de noemer Offroad-Cycling Sittard-Geleen hebben Heemskerk cs ambitieuze plannen. Niet alleen is het doel om Vader op de Olympische Spelen van Tokyo te krijgen, ook hopen ze in Sittard in dat jaar het EK mountainbike te organiseren, en vier jaar later zelfs het WK. Op weg naar die doelen komt er in 2017 een vervolg op het Wielerweekend van 2016. In september 2017 wordt op het Watersley-terrein de enige UCI.C1-wedstrijd van Nederland verreden, tevens het NK mountainbike voor de jeugd.

Teampresentatie
Wie op 20 februari bij de teampresentatie aanwezig wilt zijn, is welkom.  De inloop is vanaf 19:00, gebouw “De Tent” op Watersley Sports and Talent Park. Het programma start om 19:30 uur en zal rond 21:00 uur met een borrel afgesloten worden. Aanmelden kan via een mail naar info@teamwatersley.com.