Michiel van der Heijden rijdt komend seizoen opnieuw voor het team van Thomas Frischknecht, dat in 2017 geen Scott-Odlo maar Scott-Sram heet. Nieuw in de ploeg van Olympisch kampioenen Jenny Rissveds en Nino Schurter is Matthias Stirnemann, de nummer vijf van de wereld.

De eerste echt krachtmeting voor het team – waar ook Frischknechts zoon Andri voor uit zal komen – is de Cape Epic. In de Zuid-Afrikaanse ‘Tour de France van het mountainbiken’ start het team Scott-Sram met drie mooie duo’s: Schurter en Stirnemann, Van der Heijden met Andri Frischknecht en Rissveds samen met teammanager Thomas Frischknecht.

‘We geloven niet dat we zo’n super succesvol jaar kunnen herhalen’

Scott-Sram richt zich op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Afgelopen jaar pakte het team niet alleen twee Olympische titel, maar ook twee wereldtitels. “We geloven niet dat we zo’n super succesvol jaar kunnen herhalen”, stelt ploegleider Frischknecht. “We gaan daarom kijken of we bepaalde zaken op een andere manier aan kunnen aanpakken. Daarover later meer.”