Jeroen van Eck (Stappenbelt Specialized) is het Snow Bike Festival (UCI.S2) in Gstaad goed begonnen. Van Eck, debutant op het bijzondere evenement, finishte in de 7,5 kilometer proloog als tweede bij de elite-mannen. Hielke Elferink, titelverdediger in de vierdaagse wedstrijd in de sneeuw, werd vierde in de 7,5 kilometer lange openingsrit bij de elite-vrouwen.

De proloog werd verreden op een relatief vlak parcours van 2,5 kilometer, dat deelnemers drie keer dienden af te leggen. Het eerste deel was echter bijzonder lastig te rijden, met erg veel losse sneeuw en lastig te berijden sporen. De wielkeuze in het Snow Bike Festival is vrij. Van Eck koos voor een 6Fatty van Specialized (650B +) en hield zich daarmee goed staande op de technische passage. De Europese eliminator-kampioen van 2015 gaf anderhalve minuut toe op winnaar  Joris Ryt en bleef nummer drie Nicolas Fischer 22 seconden voor.

Elferink (rijdend op een fatbike met 4inch brede banden) was flink aan het schuiven op het lastig te rijden deel, maar hield de schade beperkt. Ze gaf twee minuten toe op winnaar Kathrin Leumannen finishte binnen anderhalve minuut achterstand van Esther Suss en downhillkampioene Tracy Moseley.

Morgen gaat de Snowbike verder met een etappe van 35 kilometer en 700 hoogtemeters.

[su_button url=”http://my2.raceresult.com/56850/results?lang=nl#” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Snowbike Festival Gstaad[/su_button]