Jeroen van Eck heeft niet lang kunnen genieten van zijn tweede plek in het klassement van het Snow Bike Festival (UCI.S2). Na zijn sterke proloog van donderdag finishte de sprintspecialist in de eerste etappe als zeventiende  Hielke Elferink werd net als op de openingsdag vierde.

Na de geneutraliseerde kilometers ging de etappe (30km/800hm) van start op een smal besneeuwd wandelpad. Van Eck had dat echter niet in de gaten en had toen hij zich realiseerde dat er al gekoerst werd een flink gehad om dicht te rijden. Op de eerste korte beklimmingen reed hij nog wat naar voren, maar met de kopgroep in zicht zakte hij terug. Met de zware beklimming en tricky afdaling van de ‘Eggli’ in de benen kwam hij na ruim anderhalf uur met een achterstand van elf minuten op etappewinnaar Nicolas Rohrbach over de meet. De Zwitser finishte voor Markus Bauer (Duitsland) en Florian Chenaux (Zwitserland).

Elferink, vorig jaar glorieuze winnares in de prachtige wintersportplaats, heeft dit jaar veel concurrentie en is nog niet zo in goeden doen op de sneeuw als de vorige editie. De viervoudig Nederlands kampioene marathonbiken finishte op vijf minuten achterstand van de derde plek van veterane Esther Süss. Ook Cornelia Hug en Kathrin Leumann (negen minuten) waren sterker.

snowbikeoverzichtzooncronje
Soms zijn woorden overbodig. Foto: Zoon Cronje

In het door Rohrbach aangevoerde klassement staat Van Eck nu veertiende, en Elferink vierde.

[su_button url=”http://my2.raceresult.com/56850/results?lang=nl#” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Snowbike Festival Gstaad[/su_button]