NOORDWIJK – Op zondag 15 januari vindt in Noordwijk de Flexwinkel mountainbike beachrace plaats. Het evenement maakt onderdeel uit van de KNWU strandracecompetitie. Vorig seizoen was deze race het officiële Nederlands Kampioenschap mountainbike beachrace. Nieuw dit jaar is dat er gekeerd wordt in Zandvoort, met een lus over een onverhard pad om Circuit Park Zandvoort heen. In het verleden keerden de deelnemers op het strand van IJmuiden.

Aan de start staan niet alleen strandracecoryfeeën als Jordy Buskermolen, leider in het KNWU klassement, Thijs Zonneveld, regerend Nederlands Kampioen, en Jasper Ockeloen, de Europees Kampioen. Ook wegrenners Laurens ten Dam en Ramon Sinkeldam zullen aan de start staan. Sinkeldam reed vorig seizoen al eens met Tom Dumoulin de strandrace in Renesse. Dumoulin won deze toen, Sinkeldam werd tweede.

Bij de dames is Pauliena Rooijakkers de te kloppen renster. Rooijakkers is Europees Kampioene. Haar voornaamste tegenstandster zal naar verwachting Nina Kessler zijn.

image002

De Flexwinkel mountainbike beachrace start op zondag 15 januari om 9.30 uur. Start en finish zijn tegenover Hotels van Oranje op de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk.  Het evenement is vrij toegankelijk.