AMERONGEN – Al jaren de rode draad door het seizoen van veel Nederlandse marathonbikers: de SforZ MTB Marathoncup. De kalender van de wedstrijdserie voor dit jaar is inmiddels bekend. Daarop prijken vijf Duitse marathon, zoals al bekend was een Brabantse openingsrace en een vernieuwde wedstrijd: de Utrechtse Heuvelrug Marathon in Amerongen.

Hoe die ‘UHR-marathon’ er precies uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk, maar het is in ieder geval een ‘gepimpte’ versie van de bekende Amerongen Cyclo én het is het toneel van het Open NK Marathon. De organisatie van de SforZ-cup geeft aan dat er op 1 juli een parcours is van ongeveer 30 kilometer en 700 hoogtemeters die twee (korte afstand) of drie (lange) gereden kan worden. Hoe die ronde er precies uit komt te zien is nog afhankelijk van vergunningen.

De SforZ-Cup begint op 3o april met de Gertjan-Theunisse Classic. Daarna volgen de Schinderhannes marathon in Emmelshausen (21 mei) en de Rein-Hünsruck marathon in Rhens (18 juni). Na de UHR-marathon strijkt het altijd grote Nederlandse contingent lange-afstandcoureurs nog neer in de Nordenau marathon in Schmallenberg (12 augustus), de Vulkanbike in Daun (9 september) en de Langenberg marathon in Olsberg (1 oktober).

sforz-cup

De inschrijving voor de Cup is als andere jaren gratis. Er zijn opnieuw verschillende leeftijdcategorieën, een apart klassement voor mannen- en vrouwen en voor de korte- en lange afstand. Vier van de zeven wedstrijden tellen mee voor het klassement.

Daniëls Traprenovatie blijft aan als sponsor van het Open NK. Door het onverwachts terugtrekken van naamgever Continental, is de cup nog op wel zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de organisatie.

Meer informatie: http://www.mtbmarathoncup.nl/