PORT DOUGLAS – De afsluitende tijdrit in de Crocodile Trophy heeft Annemiek van Vleuten haar vierde etappezege opgeleverd. Het was voor de wegrenster van Orica – zoals verwacht – niet voldoende om Alice Pirard van de zege af te houden.

Van Vleuten – die deze week veel tijd verloor met verkeerd rijden – finishte na de laatste 30 kilometer naar het strand van Port Douglas als twaalfde overall. Ze maakte met haar tijd van 1.03u meer dan zes minuten goed op Pirard, maar die hield meer dan voldoende tijd over in het eindklassement.

Bij de mannen lukte het Bas Peters – ook hij had deze week regelmatig te kampen met pech – niet om de vijf minuten op nummer drie Michiel van Aelbroeck goed te maken. Sterker nog, de Belg werd derde in de etappe en reed nog een minuut weg bij Peters, die zesde werd in de daguitslag. De eindoverwinning bij de mannen ging naar Urs Hubers, die voor de vierde keer de Australische meerdaagse op zijn naam schreef. Hij bleef naast van Aelbroek ook diens landgenoot Sebastian Carabin voor. De Nederlander Stef de Louwere, verrassende winnaar van de zesde etappe, finishte als zevende in het eindklassement.

crocvleuten

Alle uitslagen Crocodile Trophy