WETHERBY STATION – Ze ging de wedstrijd in als vakantie en is na twee keer verkeerd rijden kansloos voor de eindwinst. Maar Annemiek van Vleuten doet het verre van rustig aan in het slot van de Crocodile Trophy. Vandaag won de wegrenster van Orica de zevende en op een na laatste etappe (102km/1200hm) met een voorsprong van twintig minuten op haar concurrentes.

“Vandaag was het een fantastische rit”, zei Van Vleuten. “Ik doe mee om meer te zien van Australië en deze rit had fantastische uitzichten. Maar ik heb vooral mijn voorwiel gezien, omdat ik veel heb afgezien. Ik sta nu wel in de race-mode. In de niet zo technische etappes geniet ik ervan om hard te rijden met de mannen om me heen.”

annemiek_headdown_07_croc16_hr-4263

Bij de mannen werd Bas Peters opnieuw derde, achter etappewinnaar Urs Huber en nummer twee Sebastian Carabin. De Nederlander van Mijnbad/Giant boekte echter geen tijdswinst op de Belg Michiel van Aelbroeck (vierde). Het lijkt onwaarschijnlijk dat Peters in de slotetappe vier minuten goed maakt en de Belg van het podium in het eindklassement wipt.