NIEUWEGEIN – Gerben de Knegt wordt per 1 januari 2017 de nieuwe bondscoach van de Nederlandse mountainbikers. De 40-jarige voormalig professioneel crosser en mtb’er volgt Tim Heemskerk op, die de functie vanaf 2010 vervulde.

Heemskerk staat achter het besluit. “Eigenlijk voelt het heel goed om wat anders te gaan doen”, zegt hij op de website van de KNWU. “Het afgelopen seizoen had ik al het gevoel dat mijn kracht op andere gebieden ligt. Ik heb ontdekt dat het trainen en coachen van renners mijn grootste passie is. Die passie is groter dan het begeleiden van renners tijdens kampioenschappen.”

De Knegt is sinds 1 september al bondscoach veldrijden en zal deze functie vanaf het nieuwe jaar ook uitoefenen voor het mountainbiken. De inwoner van Goirle ziet de voordelen van het combineren van beide functies. “Beide disciplines groeien steeds dichter naar elkaar toe, wat zorgt voor wederzijdse interesse. Veldrijders stappen vaker op een mountainbike en andersom. De sporten sluiten steeds meer op elkaar aan. Mathieu van der Poel is daar het bekendste voorbeeld van.”

deknegt
Gerben de Knegt. Foto: Cor Vos/KNWU