SKYBURRY – Op de weg hoef je natuurlijk niet zo goed op te letten op de bordjes en dat lijkt Annemiek van Vleuten duur te komen te staan in de Crocodile Trophy. Voor de tweede dag op rij verspeelde de renster van Orica veel tijd door het missen van een afslag. De voormalig klassementsleider in de Australische meerdaagse is inmiddels afgezakt naar de derde plek op de ranglijst, op anderhalf uur achterstand van de Belgische Alice Pirard.

In de 130 kilometer lange, karakteristieke ‘Crocodile-etappe’ door de Australische outback reed Van Vleuten samen met de mannelijke leiders  in de amateurcategorieën bijna twintig kilometer om, voordat ze totaal uitgeput de finish bereikte.

vleutencroc

Voor Bas Peters verliep de etappe en stuk beter. De renner van Mijnbad/Giant is niet opgewassen tegen Urs Huber (eerste) en Sebastien Carabin (tweede), maar won na 5,5 uur koers op een kwartier achterstand wel de sprint om de derde plek van Manuel Pliem en Michiel van Aelbroeck. “Het was een lange, zware rit maar het laatste gedeelte was vrij vlak en daarom heb ik gewacht tot de laatste paar honderd meter. Ik kende de finish niet, maar het pakte goed uit. De Crocodile Trophy bevalt me goed. Gaaf om te racen in de outback, het is echt niemandsland.”