ATHERTON – Of ze met haar hoofd teveel vakantie aan het vieren was is onduidelijk, maar een moment van onoplettendheid heeft Annemiek van Vleuten de koppositie gekost in de Crocodile Trophy. De wegrenster van Orica nam in de vierde etappe  een verkeerde afslag en verloor veel tijd.

Van Vleuten verloor tijdens de 72 kilometer lange rit door het Herberton State Forest zoveel tijd (ongeveer twee uur) dat er even zorgen waren over waar ze nu was. Later keerde ze veilig terug in het kamp van de Australische achtdaagse. Op het moment van verdwalen was Van Vleuten bezig om meer dan twintig minuten aan haar voorsprong van een half uur op de Belgische Alice Pirard toe te voegen. Nu staat Pirard, die de etappezege in de schoot geworpen kreeg, een half uur voor op Van Vleuten.

vanvleutenverdwaalt

Peters: eindelijk geen lek
In tegenstelling tot Van Vleuten had Bas Peters een topdag. De Nederlander werd derde, op vijf minuten achterstand van etappewinnaar Urs Huber en nummer twee Sebastian Carabin. “Ik heb al twee etappes lekgereden”, vertelde de Nederlander. “Vandaag zat het eindelijk mee. Ik heb geprobeerd de koplopers zo lang mogelijk te volgen en daarna de derde plek veilig gesteld. Mijn doel was het podium in het eindklassement, maar ik richt me nu op een etappezege.”

baspeters_03_croc16_lr-1651