DUENSBERG – De lange afstand werd vanwege te weinig aanmeldingen geschrapt, maar dat maakte de Duensberg Marathon in het Duitse Biebertal afgelopen weekend een perfecte NK-test voor Bart Classens. De coureur van Thijs Hendriks Specialized Mountainbiketeam ging 54 kilometer vollebak ‘zonder om te kijken’ en dat leverde hem een mooie tweede plek op.

Classens kon als langste mee met winnaar Sören Nissen. De Deense wereldtopper was vanuit zijn woonplaats in Luxemburg naar Biebertal afgereisd om de lange marathon te rijden, maar kwam er aan de inschrijftafel achter dat alleen de halve marathon op het programma stond. Dat maakte hem niet minder gemotiveerd om te winnen. Na de eerste 20 kilometer de kat uit de boom te hebben gekeken, trok hij bij de eerste (van twee) beklimmingen van de Duensberg flink door. Classens kon even aanhaken, maar moest na een kort slecht moment lossen en zag Nissen niet meer terug.

classensduensberg
Classens aan kop van de achtervolgende groep. (met ook een deelnemer van de korte afstand in zijn wiel). Foto: Cyclingpics.de

Classens zelf reed vervolgens lange tijd solo in de snelle laatste 25 kilometer. Hij werd toch nog achterhaald door een achtervolgende groep van vier, deed daar al het kopwerk maar klopte zijn medevluchters alsnog in de eindsprint bergop. “Dit geeft vertrouwen”, stelde de 23-jarige Lindenaar na afloop tevreden vast. “En goed om twee uur te knallen, met het oog op de snelle start bij het NK.”

Alle uitslagen Dünsberg Marathon