EIJSDEN – Met nog minder dan twee weken te gaan tot het Nederlands kampioenschap marathon neemt de wedstrijdspanning toe. De organisatie van de Bart Brentjens Challenge, al meerdere keren gastheer van de titelstrijd, maakte vandaag een eerste (voorlopige) deelnemerslijst bekend. Onder meer wegrenner Bram Tankink, strandkampioen en journalist Thijs Zonneveld en oud-crossprof Thijs Al hebben zich naast de Nederlandse marathontop ingeschreven voor de wedstrijd die op 9 oktober vanuit Eijsden wordt verreden.

Vanzelfsprekend staat ook titelverdediger Ronan van Zandbeek aan de start. Hij zal concurrentie krijgen van onder meer Bram Rood, Robbert de Nijs, Bas Peters, Jeroen Boelen en outsider Roel Verhoeven. Daarnaast staan ook wielrenners Jasper Ockeloen, Koen Bouuwman, Jochem Hoekstra en Marco Minnaard op de lijst. De verwachting is echter dat een aantal rappe gasten zich de komende periode nog zal inschrijven. David Nordemann heeft dat al gedaan. De nieuwe aanwinst van het Bart Brentjens Mountainbiketeam lijkt een van de meest voorname favorieten bij de beloftes.

Bij de vrouwen gaat Hielke Elferink op jacht naar haar vierde titel op rij. Zij moet het opnemen tegen onder meer Nederlands beachkampioene Pauliena Rooijakkers. Ook bij de vrouwen is de verwachting dat er nog meer kanshebbers zich gaan aanmelden, onder wie de talentvolle Anne Tauber.

vanzandbeekvanreedenbbcnkmarathon
Van Zandbeek aan de leiding tijdens het NK van 2015. Foto: Ben van Reeden

Inschrijvingen zijn nog open
Voor de mountainbikeliefhebbers, die niet over een wedstrijdicentie beschikken, zijn er een vijftal toertochten uitgestippeld van respectievelijk 40, 55, 75, 95 en 110 km, waarbij de 110 km identiek is aan het parcours van het nationaal kampioenschap. Voor meer informatie over de Bart Brentjens Challenge en voor inschrijvingen kun je terecht op de geheel vernieuwde website.

Download startlijst NK Mountainbike Marathon 2o16
De voorlopige startlijst het NK Marathon, ook bij de Masters en Amateurs, is via onderstaande link te downloaden.

Deelnemerslijst Bart Brentjens Challenge 2016

bannerbbc