NIEUWEGEIN – De organisatie van de Pearl Izumi Benelux Cup heeft afgelopen weekeinde bij de elite-mannen de verkeerde winnaar gehuldigd. Niet David Nordemann, maar zijn teamgenoot Erik Groen heeft het eindklassement van de prestigieuze wedstrijdserie op zijn naam geschreven. De vervelende misser is veroorzaakt door een rekenfout.

Deelnemers die aan alle zeven manches van de Benelux Cup hebben deelgenomen, ontvangen een bonus van 35 punten. Die had Groen niet gekregen, terwijl hij daar wel recht op had. In Landgraaf scoorde hij weliswaar 0 punten, maar stond hij wel aan de start (dnf). De bonus was voor de coureur van Stappenbelt Specialized samen met zijn derde plek in de laatste manche in Sittard ruim voldoende om Nordemann te passeren: 534 om 510.

De verwachting is dat de organisatie van de KNWU later met een persbericht komt. Bikesight.nl gaat de komende dagen nog op zoek naar reacties. Het is hoe dan ook een vervelende situatie voor alle betrokken coureurs en het doet niets af aan de knappe prestatie van Groen en Nordemann.

Groen in actie in Sittard. Foto: Erik van den Boogert
Groen in actie in Sittard. Foto: Erik van den Boogert

Het was zondag al een hele tour om Nordemann tot winnaar uit te roepen. Frank Beemer – nu derde – en hij eindigden in puntentotaal gelijk.