NOVE MESTO – Marc Bouwmeester keek vrijdag met een dubbel gevoel terug op zijn WK, waarin hij als 44e eindigde. De junior van Mijnbad-Giant voelde zich sterk, maar was na een vroege lekke band kansloos. “Al na één minuut stond ik stil met lek en een gebroken velg”, baalde Bouwmeester kort na zijn wedstrijd.

Hij gooide het bijltje er echter niet bij neer. Bouwmeester reed langzaam naar de materiaalzone, wisselde van wiel en begon weer aan zijn race. “Er was helemaal niemand meer te bekennen”, omschreef hij de situatie waar hij zich in bevond.

Bouwmeester beschikte echter over een stel goede benen en langzaam maar zeker vocht hij zich een weg naar voren tot ruim binnen de top vijftig. “Als ik geen pech had geëindigd was ik echt hoog geëindigd”, zei de coureur die dit seizoen al meerdere resultaten door pech in rook op zag gaan. “Maar de opbouw van mijn race en het gevoel op de fiets was wel echt goed.”

Bouwmeester tijdens de Team Relay op donderdag.
Bouwmeester tijdens de Team Relay op donderdag.