NOVE MESTO – Marc Bouwmeester is vrijdagmiddag op de 44e positie geëindigd bij de het WK voor junioren. Jens Dekker haalde de streep niet. De wereldtitel was voor de Fransman Thomas Bonnet, die finishte voor de Zwitser Alban Vital en de Amerikaan Christopher Blevins. 

Bouwmeester had startplek 51 en verloor in de startloop veel door een lekke band. De coureur van Mijnbad-Giant liet zich daar echter niet door uit het veld slaan en vond een mooi tempo. In het begin vond hij rap zijn weg naar voren, eenmaal in de top vijftig won hij nog een paar plaatsjes. Op de streep gaf hij uiteindelijk ruim zeven minuten toe op Bonnet.

Dekker had een uitstekende start en sprong van de 68e plek meteen de top vijftig in. De wereldkampioen veldrijden – wiens chip van de tijdwaarneming haperde – kon dat niet vasthouden en viel meerdere plekken terug. Uiteindelijk haalde hij de finish om nog onduidelijke reden niet.

20160521_164319
Bouwmeester tijdens de wereldbeker in Albstadt. Foto: Bikesight.nl

Volledige uitslag WK Junioren.