MILAAN – Een sterk internationaal startveld, maandag bij de tweede manche van de Internazionale d’Italia (UCI.C1) in Milaan. Daar vochten wereldkampioen Nino Schurter en de sterke Italiaan een verbeten gevecht uit om de zege. Kort achter dit geweld hield Michiel van der Heijden, teamgenoot van Schurter bij Scott-Odlo, zich prima staande. Hij werd op twee minuten achterstand achtste.

Het duel tussen Schurter en Fontana werd beslecht in een heerlijke eindsprint (zie video). Daarachter kwam de Fransman Stéphane Tempier als derde over de meet. Ook Florian Vogel, Sergio Mantecon Gutiererez, Jhonnaton Boter Villegas en Anton Sintsov bleven Nederlands kampioen Van der Heijden nog voor.  Jan Vastl en Gioele Bertolini completeerden de top tien.

“Een goede race”, zei Van der Heijden over zijn achtste plek. “Ik voel me sterk en kijk uit naar seizoen 2016.”

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jenny Rissveds, voor Evie Richards en Kathrin Stirnemann. De complete uitslag is hier te bekijken.

vanderheijdenkustenbruckego
Van der Heijden reed sterk in Milaan. Foto: Armin. M. Kustenbrück/EGO-Promotion