SCHEVENINGEN – Sander Lormans heeft afgelopen zondag de Eat Natural Mountainbike Beachrace op zijn naam geschreven. Hij bleef in de eerste editie van de wedstrijd in Scheveningen Bram Imming en Stefan Vreugdenhil voor. 

SanderLormansMTBBeachScheveningen2016
Lormans op weg naar de pier van Scheveningen, en de zege in de Eat Natural Beachrace.

De race was de laatste van het seizoen. Er waren daarom diverse renners gebrand de laatste prijs die er te verdelen was naar zich toe te trekken. Vrij snel na de start ontstond een kopgroep van ongeveer acht mannen. Die zo ook keerpunt Katwijk voor de eerste maal bereikten. Bij Katwijk moest tweemaal een selectieve duinovergang genomen worden. Richard Jansen wist daar een gaatje te slaan, maar reed alleen tegen de wind in. De groep daarachter, Jansens teamgenoten natuurlijk uitgesloten, wist zich te organiseren en wist hem terug op te slokken.

Bij keerpunt Scheveningen wisten Stefan Vreugdenhil en Sander Lormans weg te komen. Bram Imming wist zich daar even later nog bij te voegen. Voor Vreugdenhil een ongemakkelijke situatie, omdat Lormans en Imming teamgenoten zijn. Bij Katwijk wist Imming dan ook een gaatje te slaan. Lormans hield de benen stil en Vreugdenhil wist het gat te dichten. Hij nam echter Lormans mee en Vreugdenhil had met zijn laatste adem Imming nog niet bereikt of Lormans zette aan en sloeg een gat. Vreugdenhil moest passen.

Lormans wist zijn voorsprong te behouden en werd na een lange solo eerste. Op de meet leek Vreugdenhil Imming nog te kloppen, maar die hield professioneel de deur dicht en werd tweede voor Vreugdenhil op drie.

De volledige uitslag van de Eat Natural Mountainbike Beachrace zijn hier te bekijken.