APELDOORN – De eerste editie van de Bar End Veluwe Marathon in Apeldoorn is een prooi geworden door de nog altijd zeer sterke Bas Peters. De voormalig Olympiër rekende won na drie ronden en 101 kilometer de sprint van een kopgroep van vier. Achter Peters (Giant) kwamen Tim Smeenge (Klaucke), Gerben Mos en Bram Rood (beiden KMC) op korte achterstand over de meet.

petersvandewouwgestel
Peters op het podium van de veertigplussers, met Van de Wouw en Van Gestel. Foto: Bar End

Peters, die binnenkwam na 3 uur en 43 minuten koers, won ook bij de veertigplussers. Bij de dertigplussers ging de overwinning naar Rood, in de categorie onder 30 jaar was de zege voor Smeenge. In die categorieën waren de overige podiumplekken voor Mos en Marcel Lommers (onder 30), Rob van der Werf en Tibor Zwaan (30+) en Mike van de Wouw en Rob van Gestel (40+). Bij de vrouwen won Anne Terpstra, voor Noor Theuws en Ilona Meter.

Op de 68 kilometer ging de overall-zege naar Bart Pennings, die Patrick de Laat en Yannick Runhart voorbleef. De volledige uitslagen van de Bar End Veluwe Marathon zijn hier te bekijken. Beste vrouw op deze afstand was Lizzy Witlox. Zij bleef Annemarie Worst en Mary Rose Postma voor.