NOVI SAD – Het verliep nog niet helemaal zoals ze gehoopt hadden, maar Robbert de Nijs (Flexwinkel) en Erik Groen (Stappenbelt) hebben in het Servische Novi Sad respectievelijk 16 en 10 UCI-punten gepakt. De Nijs finishte in het eindklassement van de Solcano MTB Cup als 20e, Groen werd 25e. 

robbertdenijsboschman
De Nijs op archiefbeeld. Foto: Eric Boschman

In de driedaagse, gekenmerkt door een aantal korte, pittige ritten, pakte zowel Groen als De Nijs in de laatste etappe nog een paar plekken winst. “Ik ging nog een keer tot het gaatje, tot misselijkheid aan toe, maar kwam zo als elfde en binnen en had voldoende verschil gemaakt om de top twintig van het klassement in te gaan”, zei De Nijs op zijn website.

Deze week doet het tweetal opnieuw mee aan een wedstrijd in de Solcano MTB Cup, die verloopt volgens hetzelfde stramien. “Een mooie kans om punten te scoren”, stelt De Nijs. Groen: “Ik denk dat ik na een paar dagen herstel een stuk fitter zal zijn.”

De eindzege was voor de Deen Simon Andreassen, hij won voor Alexander Gehbauer en Dimtrios Antionadis. Complete uitslag is hier te bekijken.