IGUALADA – Na een voor hem teleurstellende negende plek in de nationale openingsrace in Berlicum, ging het Ronan van Zandbeek ook in zijn tweede ervaring als volwaardig mtb’er niet voor de wind. De strandrace-specialist en voormalig wegprof, die dit seizoen voor het eerst zijn pijlen volledig richt op het mountainbiken, greep afgelopen weekeinde in de Volcat GP (UCI.S2) naast de UCI-punten. Van Zandbeek finishte in de Spaanse driedaagse als 30ste.

Conditioneel zit het Van Zandbeek wel oké, liet hij op social media weten  “Maar op de stukken met dichtgeknepen billen verlies ik teveel tijd’, gaf de Nederlands marathonkampioen aan. “Hopelijk kan ik mijn techniek de komende tijd verbeteren. Ondanks dat heb ik een super mooie ervaring gehad.”

vanzandbeekvolcat
Van Zandbeek op een van de mooie paden in Spanje. Foto: Volcat GP

Komend weekeinde staat Van Zandbeek, naast een groot aantal andere mountainbiketoppers (denk aan Hans Becking), aan de start van de Hel van Groesbeek.

De Volcat GP ging met overmacht naar de Colombiaan Hector Leonardo Paez. Hij bleef de Belg Bart de Vocht bijna tien minuten voor. Derde werd de Portugees Tiago Ferreria. Met zijn tijd van net geen 7,5 uur gaf Van Zandbeek 35 minuten toe op de winnaar. Koen van de Ven (Unbranded Ventoux) werd 60ste. Bekijk hier de volledige uitslag van de mtb-meerdaagse Volcat GP.