KNOKKE – Een weekend met een dubbel gevoel voor Ronan van Zandbeek. Zaterdag verspeelde de allrounder de eindzege in de Beach Series door een lekke band, zondag greep hij op ijzersterke wijze de winst in de prestigieuze Beach Challenge in het Belgische Knokke. 

“Ik voelde me zaterdag al sterk”, zei Van Zandbeek. “Maar had gewoon pech. Zondag was een superparcours en dat ligt me gewoon erg goed.”

In de laatste race van de Beach Series in Langevelderslag begon Van Zandbeek met een ruime voorsprong in het klassement. Die ging in rook op toen de Brabander, net als tientallen andere deelnemers, lek reed op de vele schelpen op het strand. “Tot het keerpunt had ik hoop dat de latex het gat zou dichten, maar ik verloor helaas toch teveel lucht”, zei hij.

Daardoor ging de eindzege in de Beach Series naar Roy Beukers, die met een sterke tweede plaats (achter Frederik Decaesteker) Van Zandbeek nipt passeerde in het eindklassement. “

beachseries-lekke-band-voor-ronan-van-zandbeek
Van Zandbeek met de benenwagen naar de finish in Langevelderslag. Foto: Beach Series

In Knokke ging Van Zandbeek al vroeg op avontuur met Timothy Dupont (een dag eerder nog aan de start in de Omloop Het Nieuwsblad) en de Nederlander Bram Imming. Op het gevarieerde parcours werkte het drietal goed samen, waardoor ze een achtervolgende groep (met daarin Sven Nijs) voorbleven. Van Zandbeek probeerde het een keer zonder succes, maar sloeg in de slotfase met een demarrage alsnog toe.

Voor Nederlands kampioene Pauliena Rooijakkers, vriendin van Van Zandbeek, was het wel dubbel prijs dit weekeinde: zij won beide races én pakte ook het eindklassement in de Beach Series.

Van de race in Knokke is hier een leuke reportage te bekijken.