KAAPSTAD – Michiel van der Heijden is zijn raceseizoen gestart met twee wedstrijden in Zuid-Afrika. De Nederlands kampioen van Scott-Odlo werd zaterdag zesde in een race in Somerset-West, zondag finishte hij als tweede in de Cape Town Cycle Tour.

Zaterdag, de race was onderdeel van een Zuid-Afrikaanse XCO-cup, moest Van der Heijden zijn meerdere erkennen in de Nieuw-Zeelander Samuel Gaze (eerste),  de Zuid-Afrikanen Alan Hatherly  en Philip Buys (tweede en derde), de Deen Simon Andreassen (vierde) en James Reid.

vanderheijdenzuidafrika
Van der Heijden (in het rood-wit-blauw) op het podium in Kaapstad

De laatste Zuid-Afrikaan klopte Van der Heijden ook in de Cycle Tour. Na 55 kilometer en krap twee uur en een kwartier koers sprintte Reid als snelste van een groep van drie, waarin ook Matthew Beers zat.