ALPHEN – Altijd een mooie vaderlandse graadmeter om te kijken hoe met de vorm van de marathon- en crosscountrymannen gesteld is: de Classique d’Alphen. Zondag werd de 45 kilometer lange Brabantse cyclo een prooi voor Bas Peters. De Limburger bleef in een eindsprint van een kopgroep van zes Vincent Meyvis en Rob van der Werf voor. Amper een seconde buiten het podium eindigden Sjoerd Meijdam, Bart Jacobs en Vincent Peeters.

Bij de vrouwen finishte Karen Brouwer als eerste, met tien seconden voorsprong op Marlo Koevoet. Julia Boschker kwam als derde over de meet.

baspetersbeeselerickorenblik
Peters op archiefbeeld. Foto: Eric Korenblik

In Alphen worden altijd verschillende klassementen naar leeftijdscategorie opgemaakt. Daar waren de zeges voor Meyvis (onder 30 jaar), Peters (onder 40 jaar), Erik Dekker (onder 50 jaar) en Huub Kools (50+). De volledige uitslag van de Classique d’Alphen 2016 is hier te bekijken.