GOIRLE – De organisatie van de 6e Streetrace van Goirle komt dit jaar met iets nieuws. Op Tweede Pinksterdag (16 mei) zullen naast de reguliere races ook ex-wielerprofs uit binnen en buitenland het tegen elkaar opnemen. Absolute publiekstrekker van deze race is de Deen Michael Rasmussen, de Deen die ooit dicht bij een Tourzege was (maar toen uit koers werd gehaald). “Hij komt voor ons speciaal over uit Denemarken”, zegt Erwin Rings namens de organisatie trots.

Naast Rasmussen staan ook onder meer Mathieu Hermans, Jeroen Blijlevens, Jelle Nijdam, Bart Brentjens, Ludo Dierckxsens en Richard Groenendaal aan de start. Het parcours is net zo spectaculair als voorgaande jaren en gaat dwars door het centrum van Goirle, met onder meer en grote zandbak, een flinke houten kombocht, een passage door de parkeergarage van winkelcentrum en dwars door het gebouw van de Rabobank.

De inschrijving is sinds deze maand geopend. Binnenkort word het complete programma kenbaar gemaakt. “We willen uitgroeien tot een top wielersportevenement zoals de Acht van Chaam of ronde van Boxmeer”, stelt Rings.

vanregenmortelgoirle
Beelden van de Streetrace van Goirle afgelopen jaar.

Meer informatie: http://www.streetracegoirle.nl/