ALFAS DEL PI – Rudi van Houts en Hans Becking zijn in hun eerste race als CST-Superior-duo als derde geëindigd in de Costa Blanca Bike Race. Hun positie kwam in de korte laatste etappe, met een beklimming van percentages van over de 45%, niet meer in gevaar.

8261_10207253524870253_3659944890073059452_n
Van Houts met in zijn wiel Becking. Foto: Armin M. Kustenbruck

“De gaten waren groot en de eerste drie plekken lagen wel vast”, kijkt Becking terug. “Zonder pech zouden we podium rijden, maar toch wilden we onze motor testen. We zijn vol gas vetrokken maar ik voelde al redelijk snel dat klim zwaar zou worden, zeker na de koninginnerit van zaterdag. We zijn de klim in een strak tempo opgereden, waarbij bleek dat Rudi duidelijk de betere klimmer is van ons twee. Maar met de derde plek in het algemene klassement zijn we zeer tevreden aan het begin van het seizoen. We doen goed mee in een sterk deelnemersveld. Het materiaal hebben we goed getest en we weten waar we aan moeten werken voordat het seizoen echt begint.

Frank Beemer finishte met zijn Spaanse partner Ismael Ventura op een achtste plek in het eindklassement. Bij de Masters ging de eindzege naar Bart Brentjens, die reed met zijn vaste partner Abraao Azevedo. Ook bij de vrouwen won CST-Superior. Daar ging de zege naar Yana Belomoina en Margot Moschetti.

Alle klassementen van de Costa Blanca Bike Race zijn hier te bekijken.