POLOP – Rudi van Houts en Hans Becking zijn zaterdag in de loodzware koninginnerit van de Costa Blanca Bike Race als derde geëindigd. Het duo van CST-Superior moest na 78 km en bijna 3000 hoogtemeters opnieuw zijn meerdere erkennen in de Portugezen Tiago Ferreira en  David Rosa en Tsjechen Jan Skarnitzl en Moutas Ulman. Van Houts en Becking staan, met nog een korte rit te gaan, ook derde in het klassement. 

“Het was een moeizame dag voor mij”, zei Becking. “Rudi reed als een trein omhoog en voor mij waren de klimmen net te lang. De eerste twee teams zijn echt te sterk voor ons.”

beckingvanhoutscostablanca
Het beeld van de dag: Becking in het wiel van Van Houts. Foto: Armin. M. Küstenbrück

Bij de Masters greep Bart Brentjens de leiding, samen met zijn Braziliaanse partner Abraao Azevedo.