FINESTRAT – Rudi van Houts en Hans Becking hebben zich vrijdag niet van de wijs laten brengen door de chaotisch verlopen eerste etappe van de Costa Blanca Bike Race. In de tweede rit van de Spaanse vierdaagse finishte het duo van CST-Superior op een prima derde plek in de daguitslag.

De winst ging in Finestrat naar het Tsjechische duo Jan Skarnitzl en Matous Ulman. De Portugezen Tiago Ferreira en David Rosa finishte als tweede. Met hun tijd van 1 uur en 53 minuten gaven Van Houts en Becking een minuut toe op de winnaars. “Het bleef lang samen en was een nerveus gedoe”, Becking. “Maar laatste half uur viel het een beetje uiteen. Morgen een lange etappe waar ze verwachten dat de eersten¬†er 4 uur over gaan doen. Dus dan wordt het klassement gemaakt.”

beckingvanhoutskustenbruck
Van Houts en Becking tijdens de eerste etappe. Foto: Armin M. Kustenbruck

Frank Beemer finishte met zijn Spaanse teamgenoot Ismael Ventura op een knappe zesde plaats, op twee minuten achterstand van Skarnitzl en Ulman. De volledige uitslag van de tweede etappe is hier te bekijken.