DRACHTEN – Het Nederlandse mountainbiketeam Habitat for Humanity heeft zich versterkt met de Deen Niels Bech Rasmussen. De belofterenner uit Kopenhagen (20) komt over van het Deense Merida Astral Biking Team. Eerder contracteerde Habitat ook al een nieuwe ploegleider en coach: oud-bondscoach Leo van Zeeland.

nielsrasmussen
Niels Rasmussen. Foto: Habitat

Rasmussen werd in 2013 als junior derde op het EK. Afgelopen zomer pakte hij met zijn landgenoten Simon Andreassen, Annika Langvad en Sebastian Fini zilver op het WK Team Relay. In de individuele wedstrijd werd hij vervolgens 33e (onder 23). Zijn beste prestatie in de wereldbeker van 2015 was een 32e plek in Nove Mesto. De Deen legt dit jaar de focus op de wereldbeker EK, WK en de Duitse Bundesliga. In eigen land zal hij zij opwachting maken in de SRAM liga en in Nederland start hij in Sittard.

“Niels is een vaste waarde binnen de Deense wielerbond en weet zich met zijn goede sportperceptie elk jaar te verbeteren”, legt teammanager Maarten Kemperman uit. “Wij zijn daarom blij zo’n talent toe te kunnen voegen aan ons team. Ook het contact met zijn Coach, (Bondscoach Mads Bødker) en zijn drive, passen goed bij het Habitat Mountainbike Team.”

Coach Van Zeeland liet eerder al weten erg blij te zijn met zijn nieuwe job. “Ik heb een jaar rustig aan gedaan (na het opheffen van Giant XC Pro, red), maar ik vind het geweldig dat deze uitdaging op mijn pad is gekomen”, zei hij eerder al tegen Bikesight.nl. “Ik kijk er naar uit met de renners van Habitat te gaan werken.”