OUDDORP – De Belg Danny Sleeckx heeft weer eens toegeslagen in de TMZ Wintercompetitie. De ervaren veelwinnaar van Beebikes-Nutswerk was in de manche in Ouddorp met overmacht de beste. Sleeckx bleef Edzard van Ewijk ruim twee minuten voor, Johan Padrnos finishte kort daarachter als derde.

Bij de veertigplussers ging de overwinning naar Franky Taelman, voor Sven Standaerd en Kurt van Haverbeke. In de vrouwen-categorie ging Simone Cornelisse met de zege aan de haal. Ze reed Larissa Hartog op 46 seconden achterstand, Aimée Schoe kwam op meer dan vier minuten achterstand als derde over de streep.

jeroenvanderpluijmdannysleeckxtmz
Een prachtige plaat (gemaakt door Jeroen van der Pluijm) van Danny Sleeckx in Ouddorp. Foto: Jeroen van der Pluijm

De andere wintercompetities lagen dit weekeinde – waarschijnlijk vanwege het NK Veldrijden – allemaal stil. Wel werd in Aalst nog de Neswaarden Cross verreden, een initiatief van wielervereniging Maas en Waal. Daar ging in goede omstandigheden de overwinning naar Leonard van der Laan uit Engelen. Hij rekende af met Gijsbert Nieuwkoop (Wijk en Aalburg) en Wannes Maris (Best.

Uitslagen TMZ Wintercompetitie
Uitslagen Neswaarden Cross 2016