HARGEN AAN ZEE – Het gebeurt niet vaak in de sport dat er twee winnaars worden uitgeroepen bij een wedstrijd. Zaterdag gebeurde het bij de eerste strandrace van het nieuwe jaar, de New Year’s Beach Challenge in Hargen aan Zee. De derde manche in de nieuwe Beach Series werd bij de vrouwen gewonnen door zowel Nederlands kampioene Pauliene Rooijakkers als Nina Kessler.

De wedstrijd draaide uit op een sprint tussen Kessler en Rooijakkers, maar daarin ging het mis. “De sprint was door los zand wat verwarrend”, vertelt Rooijakkers. “Door het zand in de laatste bocht haakten we in elkaar en gingen we onderuit.”

De jury besloot daarop beide rensters uit te roepen tot winnaars. Esther van Veen kwam achter het tweetal als derde over de streep.

beachseries-newyearsbeachchallenge-2016-top3-vrouwen
Proppen op het hoogste treedje van het podium, met in het rood-wit-blauw Rooijakkers en in het blauw Kessler. Foto Remon Stroomer/Beach Series

Bij de mannen klopte Bram Imming (Imming-Gouweleeuw) zijn medevluchter Rick Flens in de eindsprint. Het tweetal, dat geen rekening speelt in het klassement, kon wegrijden om de favorieten voor de eindzege behoudend reden. De Belg Phieter Ghyllebert (Douchy-Thalassa) finishte voor zijn teamgenoot en klassementsleider Ronan van Zandbeek als derde.

De Beach Series worden op 27 februari afgesloten met een wedstrijd van Langevelderslag naar IJmuiden.

Volledige uitslag Beach Challenge Hargen aan Zee