NIEUW-LEKKERLAND – Het jaar is amper een paar dagen oud, maar de eerste mountainbikers hebben alweer een eerste vinkje achter de zegeteller staan. Zo won Dennis Ebert afgelopen zaterdag in Nieuw-Lekkerland een manche in de Jan van Arckel-wintercompetitie. De coureur van Merida-Bassa troefde na een spannende strijd Wim de Bruin en Nederlands marathonkampioen Christian de Graaff af. 

In de B-klasse ging Rudolf Vlot met de zege aan de haal, hi jrekende af met Nico Noorlandt en Max de Jong. Bij de vrouwen reed Jeanne Korevaar onbedreigd naar de zege, voor Riikka Vreeswijk-Kelja en de na een valpartij sterk teruggekeerde Daniëlle Sluijter.

Veluwse Wintercompetitie
Frank Beemer reed in Harderwijk tijdens een race van de Veluwse Wintercompetitie vanuit het achterveld naar voren, samen met de jonge Marc Bouwmeester. Beemer, een van de sterkste mtb’ers van Nederland, ging daarna alleen op avontuur en liet Bouwmeester, die wel als tweede finishte, achter zich. Edwin Geerdink, een van de vroege koplopers in de race, finishte als derde.

Marlo Koevoet won bij de vrouwen, door Susan Visscher en Joëlle Jonker op ruime achterstand te rijden. In de twee masterscategorieën gingen de overwinningen naar Erik van Laar (voor Mark Schepp en Jeroen Verbocht) en Gert Tabor (voor Toon Schoonderbeek).

Jos Feron Cup
Op een door de weersomstandigheden iets aangepast parcours in Landgraaf ging de Belg Gody Jacobs met de zege aan de haal in de Jos Feron Cup. Hij rekende af met Edwin Arts en Harry Rasing. Door zijn tweede plek heeft Arts (Dekkers Tweewielers) nog steeds alle wedstrijden van dit winterseizoen op het podium gestaan.

godyjacobstheogelissenlandfgraaf
Jacobs passeert als eerste de streep in Landgraaf. Foto: Theo Gelissen

Bij de Masters eiste Stephan Lotz de eerste plek voor zich op. Hij troefde Mark Rongen en de Duitser Günther Reitz af. In de vrouwenwedstrijd ging de overwinning naar Santina Brands, voor Femke Geeris en Karin van Grimbergen.

ICW-Noord
De manche van de ICW-Noord in Veendam ging afgelopen weekend vanwege de zeer slechte omstandigheden in het noorden van Nederland niet door.