APELDOORN – Wat al een tijdje in de lucht hing en afgelopen week tijdens de MTB Awards eigenlijk al bevestigd werd, is nu ook officieel. Anne Terpstra rijdt komend seizoen voor het Ghost Factory Racing Team. De Nederlands kampioene (23) heeft een contract van één jaar getekend en wordt teamgenote van de Duitse Helen Grobert, de Zweedse Alexandra Engen en de Oostenrijkse Lisi Ösl. 

Terpstra vertrok na één seizoen bij het Nederlands Habitat Mountainbiketeam. Over waarom ze het team alweer zo snel verlaat, wilde ze niks kwijt. Wel is duidelijk dat ze Ghost als een mooie stap vooruit ziet. “Ik volg het team al jaren”, zegt ze. “Het is een van de beste cross-countryteams ter wereld. Ze hebben het erg goed voor elkaar, ook bij wedstrijden. De teamspirit is uniek en geweldig, met allemaal vrouwen in een team. De klik met het management en mijn nieuwe teamgenoten was er direct. Ik vind het echt geweldig dat ik voor Ghost mag rijden. Ik ben met open armen ontvangen en heb echt heel veel zin in 2016.”

Terpstra_GFR_portrait_by_Maasewerd
Terpstra in haar nieuwe outfit. Foto: Marius Maasewerd/Ghost

Tom Wickles, teammanager van Ghost, is erg blij met het binnenhalen van de nummer negen van de wereldranglijst. “We hebben er alle vertrouwen in dat Anne een perfecte aanvulling voor ons team is”, zegt hij . “Ze heeft dezelfde toewijding als ons. We staan bekend om onze grote teamspirit. Om zich als mountainbiker verder te ontwikkelen, moet een team goed passen bij een renner. Ik denk dat Anne perfect bij ons past en dat we samen een mooie stap vooruit kunnen maken.”