APPELSCHA – ‘Nu hoort hij er echt bij’, postte zijn schoonvader op social media. Erik Groen, die verkering heeft met een Friezin, kreeg afgelopen zondag in Appelscha de ‘pompeblêden-trui’ om zijn schouders gehesen. De Gelderse mountainbiker van MPL-Specialized won de vierde tot Open Fries Kampioenschap omgedoopte manche van de ICW-Noord.

Groen rekende in de drukbezette wedstrijd af met Bart Barkhuis (KMC-Mitsubishi) uit Norg en Tim Smeenge (Klaucke) uit Zeegse. Jornt de Vries, winnaar van alle vorige races van de noordelijke wintercompetitie, finishte achter Arie de Jong, Richard Feiken en Micha Gankema als zevende.

groenbarkhuissssmeengeappelscha
Het podium in Appelscha. Foto: Hans Zandberg

Bij de vrouwen pakte Karen Brouwer de titel, voor Marianne Vlasveld en Reina Wietzes. Bij de junioren/nieuwelingen was de overwinning voor Ramon Eikelboom. Hij klopte Rick de Vries en Bart Nijveen.

Volledige uitslag Open Fries Kampioenschap Appelscha