Wie zijn de beste mountainbikers van 2015? En wie zijn de grootste talenten? Op dinsdag 29 december zullen in het mountainbikemuseum in Arnhem de jaarlijkse MTB Awards worden uitgereikt door de Stichting MTB Platform. Voor het tweede jaar op rij kun je via Bikesight.nl stemmen op jouw favoriet in elke categorie. De stem van het publiek wordt door de jury uiteraard meegenomen in hun keuze. De stembussen zijn inmiddels gesloten!

mountainbikeplatform_logo_ZWGenomineerden MTB Awards 2015
De stichting MTB Platform heeft in de vier categorieën in totaal 18 mountainbikers genomineerd. Dat zijn in de categorie elite-mannen Frank Beemer, Hans Becking, Jeroen van Eck, Michiel van der Heijden en Rudi van Houts. Bij de elite-vrouwen zijn Anneke Beerten, Hielke Elferink, Anne Tauber, Anne Terpstra en Annemarie Worst genomineerd. Perry van den Bos, Marc Bouwmeester, David Nordemann, Roel van der Stegen en Milan Vader maken kans op de award in de categorie talent-mannen. In de categorie talent-vrouwen zijn dat Julia Boschker, Marlo Koevoet en Didi de Vries.

Uitreiking
De uitreiking van de MTB Awards in het mountainbikemuseum zal dit jaar in het teken staan van 25 jaar NK Mountainbike en 25 jaar Nederlandse selecties op het WK.

Mountainbike
De Mountainbike Awards worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan Nederlands beste mountainbikers. Dit initiatief is in het leven geroepen door de ‘Club van 5’, een reflectiegroep die zich sterk maakt voor de ontwikkeling van het mountainbiken in Nederland. De organisatie van de Mountainbike Awards is geadopteerd én overgenomen door de in 2013 opgerichte ‘Stichting Mountainbike Platform’. Deze stichting is voortgekomen uit de ‘Club van 5’ en heeft als doelstelling het behartigen van de belangen van de Nederlands mountainbikesport. In deze Stichting zitten de eerste Olympisch Kampioen Mountainbike ooit Bart Brentjens, Leo van Zeeland, in het verleden KNWU-bondscoach en coach van het Giant Pro XC Team, en ex-internationaal mountainbiker Jan Weevers.

Winnaars vorig jaar
Vorig jaar gingen de MTB Awards naar Michiel van der Heijden (elite-mannen), Anne Terpstra (elite-vrouwen), Milan Vader (talent-mannen) en Marlo Koevoet (elite-vrouwen). De prijzen werden toen uitgereikt in Indoor Bikepark WOOD15 in Sittard.

bikesightawards
De winnaars van de MTB Awards 2014: Marlo Koevoet, Michiel van der Heijden, Anne Terpstra en Milan Vader (vertegenwoordigd door bondscoach Tim Heemskerk). Foto: Bikesight