APELDOORN – Door de vele regen van de afgelopen periode was het dit weekeinde bij de diverse wintercompetities flink ploeteren in de modder. De tweede manche van de Veluwse Wintercompetitie spande de kroon. Op het parcours in Apeldoorn, uitgezet door Nederlands kampioene Anne Terpstra, was zeker in de laatste races een grote glijpartij.

Na een uur hard werken op een iets aangepast parcours gingen de overwinningen daar naar onder meer Marc Bouwmeester, Heike van der Woerd en Toon Schoonderbeek (volledige uitslagen nog niet online).

Jan van Arckel Wintercompetitie
Ook op de Nieuwpoortse wallen, waar een wedstrijd in de Jan van Arckel wintercompetitie werd verreden, draaide het uit op een moddergevecht. Daar ging de overwinning bij de licentiehouders met overmacht naar Kelvin van den Dool, die Jan Hoordijk en Dennis Ebert naar de tweede en derde plek verwees. In de B-klasse zegevierde Rudolf Vlot, voor Max de Jong en Nico Noorlandt. Riikka Vreeswijk-Kelja won bij de vrouwen, voor Ingrit Verhoeff en Wilma Korevaar.

ICW-Noord
In de ICW-Noord (Emmen) viel het mee met de modder, maar daar was de wind de grote tegenstander. Het weerhield Jornt de Vries er niet van om te blijven winnen. Hij boekte zijn derde overwinning op rij. De Vries klopte Richard Feiken en Arie de Jong. In de andere categorieën gingen de zeges naar Onno van den Boomen (Nieuwelingen) en Karen Brouwer (vrouwen).

jorntdevriesemmen
De Vries passeert als eerste de streep in Emmen.

Jos Feron Cup
In de Limburgse klei van Beegden won good-old Bas Peters een manche in de Jos Feron Cup. Hij verwees veelwinnaar Edwin Arts naar de tweede plaats. De Belg Fabio Porco finishte daar als derde. Stephan Lotz (ook uit België) pakte de overwinning bij de masters, door af te rekenen met Arno Bouten en de Duitser Günther Reitz. Bij de vrouwen werd Karin van Grimbergen eerste. Zij kwam eerder over de streep an Santina Brands en Pien Limpens.

Rabo Top Noord-Holland
Zijn de volledige uitslagen ook nog niet van bekend.

modderapeldoorn
De modder in Apeldoorn. Foto: Bar-End