WIJK AAN ZEE – De MTB Beach Battle in Wijk aan Zee is met een aantal technische passages, lastige strand op- en afgangen en pittige keerpunten van zichzelf al een heftige wedstrijd. De stormachtige wind deed er afgelopen zaterdag nog een schepje bovenop. Jasper Ockeloen ging het beste met die verzwarende omstandigheden om. De voormalig Nederlands kampioen rekende af met een sterk blok van KMC-Mitsubishi, dat met Bram Rood, Ramses Bekkenk en Stefan Vreugdenhil de eerstvolgende drie plekken voor zich opeiste.

Bekkenk ging vroeg in de aanval en kreeg al meteen Ockeloen mee. De twee werden bijgehaald, waarna een omvangrijke kopgroep steeds verder uitdunde. In de finale waren het Rood en Ockeloen die man tegen man de mulle strook van de ‘finishstraat’ indoken waarbij Ockeloen Rood nipt voorbleef.

roodockeloenwijkaanzee
Rood voert de forsing op een lastige passage. Achterin, in het geel, latere winnaar Ockeloen. Foto: KMC-Mitsubishi

Bij de vrouwen ging de overwinning, als vaker in zware omstandigheden, naar Alieke Hoogenboom. Zij bleef Nina Kessler en Esther van Veen voor.

Volledige uitslag Beach Battle Wijk aan Zee