DE PANNE – Bram Imming heeft afgelopen zaterdag de prestigieuze De Panne Beach Endurance naar zijn hand gezet. De specialist van Imming/Gouweleeuw toonde zich op het Belgische strand in stormachtige omstandigheden op alle fronten de beste. Imming bleef zijn vluchtmakker Timothy Dupont veertien seconden voor, nummer drie Jelle Hanseeuw (beiden uit België) finishte al op bijna een minuut.

Door de krachtige wind ontstond in de eerste van drie ronden een groep van liefst 700 deelnemers. Pas na het eerste keerpunt brak de koers open. Imming, die vanwege de sterke wind een extra groot voorblad had gemonteerd, plaatste als eerste een serieuze aanval, waardoor er een kopgroep van net geen tiental renners ontstond. In de tweede ronde  reed ‘World’s Best Beachbiker’ met Hanseeuw weg. De renner uit Egmond-Binnen reed in het losse zand zijn compagnon los en ging solo op avontuur.

Na een vluchtpoging met Robby de Bock (KMC-Mitsubishi) lukte het Dupont als enige nog om Imming te achterhalen, maar bij de derde strandafgang toonde die zich in het losse zand opnieuw oppermachtig.

beachendurance2d20152420
Imming passeert als eerste de streep.

Voor Ronan van Zandbeek (Douchy-Thalassa-Ednine) verliep de race minder: hij was na een lekke band kansloos. Pim de Waard (Imming/Gouweleeuw) prolongeerde bij de veertigplussers zijn titel.  Volledige uitslag De Banne Beach Endurance.

Een uitgebreide reportage van de wedstrijd is hier te bekijken.