SCHEVENINGEN – De wedstrijd is een klassieker, de wedstrijdserie splinternieuw. De Beach Classic in Scheveningen is dit seizoen onderdeel van de Beach Series, een regelmatigheidsklassement met ook nog de Beach Ride (Langevelderslag) en de Beach Challenge (Hargen aan Zee). Ronan van Zandbeek, dit seizoen in topvorm op het strand, pakte afgelopen zaterdag de eerste overwinnning én de eerste plek in het klassement.

Van Zandbeek, die de Beach Series verkiest boven de Eneco Hollandse Wind Strandracecompetitie, reed weg bij een kopgroep die al op de heenweg – met wind tegen – ontstond. “Toen we bij Noordwijk keerden wist ik al dat de buit binnen was, omdat ik met wind mee de snelheid zo hoog kan opvoeren dat mijn concurrenten het niet bij kunnen houden”, zei hij op de website van de Beach Series. De Brabander van Douchy Thalassa Edine Beachraceteam rekende bleef in de strijd om de eerste plek  af met Didier Boumans en Frederik Decaesteker.

Van Zandbeeks vriendin Pauliena Rooijakkers eiste de overwinning op bij de vrouwen. Ze bleef nummer twee Laura Hak meer dan tien minuten voor. Knappe prestatie: Rooijakkers kwam als 8e overall over de streep. “Toen ik bij het keerpunt ver voor heb ik besloten er tussen de mannen het beste uit te halen. Ik ben erg trots op mijn achtste plek”, zei ze.

BeachSerie-KurhausBeachClassic2015-036
Van Zandbeek (geheel links) en Rooijakkers (in het rood-wit-blauw) voor de start van de Beach Classic. Foto: Beach Series

Uitslagen Beach Classic Scheveningen