TEXEL – In het hedendaagse strandracen is het ploegenspel steeds belangrijker. Een van de grote blokken in het peloton is Milremo-Beukers. Toch was die Noord-Hollandse formatie tot dit weekeinde nog zonder zege. Daar bracht Sven Broekaart verandering in. De coureur uit Julianadorp pakte zaterdag op Texel de overwinning in de tweede manche van de KNWU Strandracecompetitie, de wedstrijdserie die hij twee seizoenen geleden won.

De Paal17 Strandrace werd gekenmerkt door zware omstandigheden, met regen, kou en een straffe wind. Omdat het begin de wind vol tegen stond, bereikte een grote groep het eerste keerpunt. Daarna maakte Broekaart zich samen met Bram Rood en klassementsleider Ramses Bekkenk (beiden van KMC-Koga) los van de rest van het veld. Met name door de inspanning van Rood en Bekkenk (en het afstoppende werk van hun teamgenoot Stefan Vreugdenhil) bleven de drie tot aan de streep weg.

broekaartbekkenkroodtexel
Het podium op Texel.

In de eindspurt drukte Broekaart zijn fiets net iets eerder over de streep dan Bekkenk.  Bram Imming (Imming/Gouweleeuw) finishte op drie minuten achterstand als vierde. Bekkenk blijft dankzij zijn tweede plaats klassementsleider  in de Eneco Hollandse Wind Strandracecompetitie, Broekaart klom naar positie twee, net voor Rood.

Bij de vrouwen ging Roxanne Knetemann met de zege aan de haal. Zij won met vijf minuten voorsprong op Nina Kessler en Esther van Veen. Van Veen is de leider in het klassement, voor Kessler.

Uitslagen Paal17 Strandrace Texel
Klassementen Eneco Hollandse Wind Strandracecompetitie