APELDOORN – Hij werd zondag al betrapt terwijl hij op de Utrechtse heuvelrug met zijn nieuwe teamgenoten aan het trainen was. In hetzelfde weekeinde dat bekend werd dat Jeroen Boelen na vijf seizoenen vertrekt bij Brentjens Mountainbiketeam, werd ook de nieuwe ploeg van de aimabele Brabander bekend. Boelen (37) rijdt de komende seizoenen voor het Stappenbelt Specialized MTB Team.

“Toen de kans zich voordeed om Jeroen binnen te halen hebben we natuurlijk geen moment getwijfeld”, stelt ploegbaas Gert Stappenbelt. “Het is een renner die nog steeds meedraait in de nationale top en ook in de Benelux Competitie bij de besten meerijdt. Met zijn ervaring en wedstrijdmentaliteit zal hij zeker ook van veel waarde zijn voor de andere renners in het team.”

boelengoirle4
Boelen op het podium van het eerste NK Streetrace in Goirle.

Boelen werd dit jaar nog vijfde op het NK cross-country en werd zelfs de eerste Nederlandse kampioen streetrace. Komend jaar mikte hij weer op de nationale races, de Benelux Cup en de streetraces. “Ik ben blij dat ik mijn sportieve ambities kan voortzetten in een goed gestructureerd team met kwaliteit”, is Boelen tevreden met zijn nieuwe ploeg.